Rebelse Parade op de Gentse Feesten

Datum: 19/07/2014

Op zaterdag 19 juli van 13.30 tot 16.30 trekken we met een rebelse parade door Gent. In het zog van de officiële stoet laten we als Gentse middenveldsorgansaties, buurt- en actiegroepen zien hoe het nog schoner en eerlijker kan in onze stad. Alle organisaties, vrijwilligers en actievelingen zijn welkom om met een creatieve en kleurrijke knipoog duidelijk te maken voor welke uitdagingen onze stad staat. Want Gent is geen eiland. Internationale conflicten en akkoorden, Europese besparingen en Belgische toestanden laten ook hier hun sporen zien. Gent is een stad waar we samen aan bouwen door geen uitdagingen uit de weg te gaan. Kortom: blijven lachen, blijven werken en nie pleuje!

En trouwens: CATAPISTA Farah was dit jaar genomineerd als Gentse rebel: ze is al jaren een daadkrachtige CATAPA activiste. Mirta Vásquez van onze Peruaanse partnerorganisatie is tevens Gentse Ere rebel geworden voor haar werk als mensenrechtenadvocate tegen de mensenrechtenschendingen van mijnbouw- multinationals. Tijdens het Belmundo Festival was er in februari een Ontbijt met een Rebel met onder meer onze Boliviaanse partners. We zagen weer hoe belangrijk de dialoog is, en hoe veel meer er nog moet gebeuren. Kortom: veel redenen om mee te doen! ontbijt met een rebel 9 maart

De organisatoren van de parade delen op 19 juli hen eigen krantje uit vol gedroomd nieuws. Aan het einde van de parade is er een ludieke persactie om goed de aandacht te vestigen op onze aanwezigheid. Spread the word via mail of Facebook!

We verwachten jullie op zaterdag 19 juli om 13u30 in de Kartuizerstraat voor lagere school ‘De Buurt’ (dicht bij Meerhem, waar de stoet start).

rebelse parade