We hebben een winnaar!

Onze Fairtrade trouwwedstrijd kreeg prachtige filmpjes binnen. Het was moeilijk, maar een wedstrijd moet natuurlijk een winnaar hebben! Het winnende koppel werd op 19 december bekend gemaakt.

De jury heeft moeten wikken en wegen na het zien van de mooie filmpjes. Hoe duurzaam zijn de koppels? Hoe oprecht zijn ze? Als ze niet winnen, trouwen ze dan alsnog met Fairtrade goud?

Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt, en gisteravond vond de feestelijke bekendmaking van de winnaars van het Fairtrade trouwpakket plaats – met als belangrijkste prijs twee Fairtrade gouden trouwringen die ze ze zelf mogen laten ontwerpen bij juwelierster Ana Kindermans in Heusden-Zolder.

En de welverdiende winnaars zijn: Kaat en Niels! Met hun vrolijke filmpje smolten ze de harten van de jury. “We waren al heel de week zenuwachtig. We hebben onze collega’s reeds meerdere malen het filmpje laten zien. We namen deel aan de wedstrijd omdat we echt verontwaardigd zijn over wat goudontginning in het Zuiden veroorzaakt.”

Naast de hoofdprijs van twee Fairtrade gouden ringen winnen Kaat en Niels ook 700 Fairtrade rozen van Bloom, een Fairtrade chocoladehart van Belvas en 80 flessen Fairtrade wijn van Biodyvino voor op hun trouwfeest. Zeker de moeite dus. Proficiat Kaat en Niels, we zijn benieuwd naar het uiteindelijke ontwerp van jullie ringen!

Nummer twee en drie in de Fairtrade wedstrijd ontvingen een troostprijs. We bedanken alle koppels die mee hebben gedaan voor hun inzet en moeite, en wensen hen een prachtig trouwfeest toe!

Benieuwd naar het winnende filmpje? Hier vind je het terug!

Ben je ook benieuwd naar hoe het Kaat en Niels verder verloopt? Hoe gaan hun ringen er uit zien, en hoe verloopt de bruiloft? Houd deze website dan zeker in de gaten!